У Миколаєві від атаки “шахедів” постраждали 11 людей, в області – влучання в енергооб’єкт. В Одесі вводять екстрені відключення світла

Російські війська у ніч проти 25 березня ” атакували Одеську та Миколаївську області. Окупанти продовжили удари по об’єктах енергетики.

Про це повідомили Сили оборони півдня.

Перед атакою дронами з літака тактичної авіації, з акваторії Чорного моря, намагаючись зашкодити роботі ППО, росіяни випустили по Одещині протирадіолокаційну ракету Х-31П. Ракета втратила бойову спроможність в повітрі. Інформації про руйнування та постраждалих не надходило.

Далі армія РФ атакувала кількома хвилями дронів типу “Shahed-131/136” з акваторії Чорного моря. По 4 ударних БПЛА було збито на Одещині та Миколаївщині. Однак уникнути влучань не вдалось.

Так, на Миколаївщині окупанти поцілили по енергетичному об’єкту, спалахнула пожежа, її ліквідували. Люди не постраждали. Ворожі дрони традиційно баражували серед житлових кварталів населених пунктів.

Унаслідок падіння збитого “шахеда” в приватному секторі Миколаєва сталося руйнування двоповерхового житлового будинку, там також була пожежа, яку ліквідували фахівці ДСНС. Вибуховою хвилею побито кілька навколишніх будинків. За попередніми даними, 11 людей отримали поранення, 2 госпіталізовано, іншим надано допомогу на місці.

На Одещині уламки збитого дрона пошкодили енергетичний об’єкт та спричинили на ньому пожежу, через що було знеструмлено частину обласного центру та прилеглих населених пунктів. Пожежу ліквідували, люди не постраждали. Відновлювальні та ремонтні роботи тривають.

В “Укренерго” зазначили, що дрони атакували дві підстанції в південному регіоні. В Одесі та області пошкоджено обладнання, тому періоди вимкнення електроенергії збільшать. Зазначається, що збільшення обмежень в графіках відключень необхідне для захисту вцілілого обладнання від перевантаження, що може викликати додаткові пошкодження.

У ДТЕК додали, що в Одесі та Одеському районі ввели екстрені відключення, жителі Пересипського району залишилися без світла. Енергетики відновили електропостачання для обʼєктів критичної інфраструктури, однак ситуація залишається складною.

Читайте також:
Останніми атаками на енергетичні об’єкти Росія завдала збитків щонайменше на 100 млн євро: в “Укренерго” розповіли, де ситуація найскладніша

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна