Через ракетний удар по Києву постраждали семеро людей, розпочато слідство, – ОГП

Унаслідок повітряної атака росіян на столицю відомо про вже сімох постраждалих, серед них – 16-річна дівчина. Силовиками розпочато розслідування.

Про це в понеділок, 25 березня, повідомив пресцентр офісу генерального прокурора України.

“Близько 10 години 30 хвилин зс рф в порушення законів та звичаїв війни здійснили ракетний удар по об’єктам цивільної інфраструктури м. Києва. За попередньою інформацією, семеро людей постраждало, у тому числі 16-річна дівчина”, – йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни – ч. 1 ст. 438 КК України.

За попередніми даними, внаслідок ракетного удару:

  • у Печерськом районі зафіксовано влучання у нежитлову будівлю, під завалами можуть бути люди, у сусідніх будинках вибиті вікна та пошкоджені автомобілі;
  • у Солом’янському районі зафіксовано влучання у будівлю та виявлено уламки ракети у дворі житлового будинку;
  • у Дарницькому районі зафіксовано падіння уламків на подвір’я приватного будинку.

На місцях подій працюють рятувальники та правоохоронці.
Тривають заходи для документування воєнних злочинів, вчинених російськими військовими проти цивільного населення.

Як писала “Новинарня“, вранці 25 березня в Києві прозвучала тривога і одразу за нею вибухи. Столична влада повідомила про ракетну атаку, внаслідок якої уламки впали у Печерському, Солом’янському та Дніпровському районах, є дані про пошкодження триповерхового будинку в Печерському районі.

Читайте також:
Удар по Києву: зруйновано частину художньої академії імені Бойчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна