Українські дрони вивели з ладу щонайменше 10% потужностей російських НПЗ, — британська розвідка

Завдяки успішним атакам безпілотниками Україні вдалося вивести з ладу щонайменше 10% потужностей російських нафтопереробних заводів.

Про це йдеться у свіжому огляді міноборони Великої Британії, опублікованому 23 березня.

Як нагадують у відомстві, за підрахунками української розвідки, Україна успішно завдала ударів по 12 російських нафтопереробних заводах за допомогою БпЛА. Деякі з найвіддаленіших атакованих об’єктів знаходяться приблизно за 900 км від України.

“Ці удари завдають фінансових збитків Росії, впливаючи на внутрішній паливний ринок. Ймовірно, вони призвели до виходу з ладу щонайменше 10 відсотків потужностей російських нафтопереробних заводів”, — наголошують у британській розвідці.

На думку аналітиків, залежно від ступеня пошкодження капітальний ремонт НПЗ може зайняти тривалий час і потребувати значних коштів. Особливо, враховуючи санкції.

У британській розвідці також наголошують, що розгортання систем ППО “Панцирь” для захисту НПЗ, про що заявили в Росії, навряд чи зможе захистити ці об’єкти, враховуючи розмір і масштаб енергетичної промисловості РФ.

Читайте також:
Куйбишевський НПЗ у Самарській області знову атакували безпілотники: зайнялася пожежа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна