Куйбишевський НПЗ у Самарській області знову атакували безпілотники: зайнялася пожежа

У ніч на 23 березня безпілотники знову атакували Куйбишевський нафтопереробний завод, розташований у Самарській області, внаслідок чого там зайнялася пожежа.

Про це повідомляють російські телеграм-канали та ЗМІ.

Близько 3:00 місцеві жителі повідомили про гучні вибухи, після чого здійнявся густий стовп диму.

Як згодом заявив губернатор Самарської області Дмитро Азаров у коментарі “Інтерфаксу”, у результаті сталося загоряння колони первинної переробки нафти.

За його словами, атаку “вдалося відбити”. Жертв та постраждалих нібито немає, збитків технологічного обладнання не завдано. О 8:16 пожежу повністю загасили.

Контекст

Як писала “Новинарняраніше, вранці 16 березня безпілотники атакували два нафтопереробні заводи у містах Сизрані та Новокуйбишевську Самарської області РФ, внаслідок чого там спалахнули пожежі.

Про це повідомляють російські телеграм-канали, зокрема “Осторожно, новости” та Astra, а також підтвердили представники місцевої влади.

Атаки сталися близько шостої ранку.

Як заявив губернатор Самарської області Дмитро Азаров, БпЛА атакували Сизранський НПЗ і Новокуйбишевський НПЗ.

“Внаслідок цього на території Сизранського НПЗ сталося загоряння установки з переробки нафтопродуктів. За попередніми даними, постраждалих немає”, — зазначив він.

Загалом горіла площа близько 500 квадратних метрів.

Окрім цього, за його словами, безпілотник атакував НПЗ у Новокуйбишевську. Там пожежу швидко загасили. Постраждалих там також немає.

Згодом у СБУ підтвердили свою причетність до атаки НПЗ, заявивши що вона була результативною, а Новокуйбишевський, Куйбишевський та Сизранський нафтопереробні підприємства сумарно переробляють на рік близько 25 млн тонн нафти, а це — майже 10% всієї нафтопереробки РФ.

“Сезон “бавовни” на російських НПЗ — у розпалі. Кожне таке ураження зменшує потік нафтодоларів, який живить воєнну економіку РФ”, — наголосили в СБУ.

Читайте також:
Bloomberg про наслідки дронових ударів по російських НПЗ: РФ втратила близько 600 тисяч барелів добової нафтопереробки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна