Перші українські пілоти закінчили базовий курс навчання у Британії: з’явилися фото

уточнено

Перші десять українських пілотів завершили базовий курс навчання у Великій Британії, що розпочався влітку 2023 року.

Про це в суботу, 23 березня, повідомили в міноборони Сполученого Королівства.

“Перші українські пілоти завершили інтенсивну підготовку під керівництвом інструкторів Королівських військово-повітряних сил. 10 пілотів пройшли базову льотну, наземну та мовну підготовку у Великій Британії та колись стануть першою лінією оборони, захищаючи небо України від військ Путіна”, — йдеться в повідомленні.

“Тепер когорта перейде до поглибленої льотної підготовки, яку проводять ВПС Франції, перш ніж навчитися керувати винищувачами F-16”, – зазначили у британському відомстві.

Хоча Сполучене Королівство не експлуатує винищувачі F-16, які Україна вибрала для формування ядра своїх модернізованих ВПС, прем’єр-міністр і міністр оборони Британії постійно закликали партнерів і союзників підтримати міжнародну програму для забезпечення підготовки та літаків для ПС ЗСУ, щоб поставити перші F-16 в Україну до літа 2024 року.

Читайте також:
Україна може отримати перші шість бортів F-16 до літа і розгорнути їх вже в липні, − ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна