Ексдиректора підприємства МОУ викрили на корупційній схемі із землями відомства

Ексдиректора одного з підприємств Міністерства оборони викрили на корупційній схемі із землями міністерства. Разом з ним затримали підприємця.

Про це повідомили офіс генпрокурора та Нацполіція  у п’ятницю, 22 березня.

За даними слідства, керівник приватного підприємства та його спільник — ексдиректор держпідприємства Міноборони — вимагали хабар у представника певної ТОВ. Гроші вимагали за передання права забудови земельної ділянки міністерства.

Колишній директор ДП Міноборони виступав як посередник. За 600 тисяч доларів два ділки обіцяли повпливати на чинного директора держпідприємства Міноборони, у віданні якого перебувають землі.

Ціллю схеми було укладення тристороннього договору будівництва житлового комплексу. Йдеться про 35 гектарів землі, яка перебуває в постійному користуванні підприємства Міністерства оборони.

Підприємця та його спільника-ексдиректора затримали 22 березня під час передання хабаря у 600 тисяч доларів. 320 тисяч доларів були готівкою. Також передавали право власності на сім квартир загальною вартістю 280 тисяч доларів.

Наразі розв’язується питання щодо повідомлення про підозру фігурантам за статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 368 — прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою;
  • ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 — зловживання впливом.

Читайте також:
Експосадовця Міноборони засудили до 4,5 років колонії за пропозицію хабара

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна