Воїни 54 ОМБр за годину знищили бронеколону росіян, що йшла на прорив під Бахмутом. Оприлюднено унікальні кадри управління боєм зі штабу

Бійці 54-ї окремої механізованої бригади за 60 хвилин знищили бронеколону російських військ, що йшла на прорив в районі Бахмута.

Відео ліквідації опублікували на YouTube-каналі батальйону К-2 54 ОМБр у середу, 20 березня. Там також показали унікальні кадри управління боєм зі штабу.

Атака росіян почалась приблизно о 14:00, в колоні перебувало 6 одиниць бронетехніки  – танки та бойові машини піхоти. Вони рушили ґрунтовою дорогою.

Перший танк підірвався на міні. Згодом українські захисники застосували протитанкову зброю та ударні дрони.

Бійці 1-го механізованого батальйону ліквідували залишки ворожої піхоти скидами з БПЛА та у стрілецькому бою. Завдяки спільним зусиллям двох механізованих батальйонів 54 ОМБр штурм був відбитий. Повернутися на свої позиції вдалось лише одному танку росіян, який був пошкоджений при відході FPV-дроном 118-ої бригади тероборони.

На відео можна побачити, як відбувалося управління боєм зі штабу батальйону К-2. Українським військовим давали вказівки в прямому ефірі, також зі штабу управляли вогнем.

Бійці наголосили, що ключову роль в успіху операції відіграли мінні поля, встановлені наземними та повітряними дронами заздалегідь.

Так, наші воїни ліквідували 42 російських вояк. П’ять з шести одиниць ворожої бронетехніки вдалося знищити, а одну — “підбити”.

Читайте також:
Воїни ССО знищили спостережний пункт і двох вояк РФ під Авдіївкою: як це було. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна