ППО, фронт і зброя для ЗСУ. Стали відомі деталі зустрічі Зеленського з главою міноборони Нідерландів

Президент Володимир Зеленський 20 березня провів зустріч із міністеркою оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен, яка перебуває з візитом в Україні.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

У ході перемовин Зеленський наголосив на важливості того, що Оллонгрен відвідала Дніпро, де нідерландська делегація мала змогу на власні очі побачити руйнівні наслідки російського повітряного терору.

“Вдячні уряду Нідерландів на чолі з Прем’єр-міністром, парламенту та суспільству за всю підтримку та важливі рішення для України. Ми підписали досить потужний документ у сфері безпеки між країнами”, – зазначив глава держави.

Зеленський відзначив важливість фіксації у двосторонній безпековій угоді надання Україні військової допомоги на 2 мільярди євро у 2024 році, а також потужний військовий блок. Крім того, наголосив на провідній ролі Нідерландів у функціонуванні міжнародної авіаційної коаліції та висловив вдячність нідерландському уряду за важливе рішення про передачу Україні винищувачів F-16.

Український лідер докладно поінформував про ситуацію на полі бою та актуальні потреби українських захисників. Особливу увагу співрозмовники приділили посиленню української системи ППО, забезпеченню артилерією, бронетехнікою та БПЛА, зокрема в межах спільних проєктів.

Сторони також обговорили подальшу реалізацію євроатлантичних прагнень України.

Читайте також:
Зеленський зіздвонився з Шарлем Мішелем напередодні засідання Євроради: про що йшлося

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна