Зеленський зіздвонився з Шарлем Мішелем напередодні засідання Євроради: про що йшлося

Український лідер Володимир Зеленський і президент Європейської ради Шарль Мішель під час телефонної розмови обговорили подальші кроки на шляху до фактичного початку переговорів про вступ України в ЄС, а також подальшу всебічну підтримку України з боку ЄС.

Ця розмова відбулася напередодні засідання Європейської ради, повідомив глава держави у Telegram 19 березня

Зеленський подякував Шарлю Мішелю за вчорашнє затвердження Радою ЄС рішення про створення в межах Європейського фонду миру спеціального фонду допомоги Україні обсягом 5 млрд євро.

Сторони розглянули можливі шляхи збільшення постачання в Україну артилерійських боєприпасів. Крім того, обговорили важливість продовження дії автономних торговельних преференцій для України ще на один рік.

“Підкреслив, що продовження режиму лібералізації торгівлі з ЄС є критичним чинником підтримки української економіки під час війни”, – розповів Зеленський.

Читайте також:
Зеленський зіздвонився з новим президентом Індонезії: що обговорили

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна