РДК показав відео взяття в полон російського командира на Бєлгородщині. Буданов заявив, що вони продовжуватимуть операції в прикордонних областях РФ

Бійці “Російського добровольчого батальйону” показали відео захоплення в полон командира російського інженерно-технічного взводу інженерно-саперного батальйону військової частини 54708 старшого лейтенанта Олексія Колотова під час операції у Бєлгородській області РФ 16 березня. Колотов єдиний з російської групи, що займалася мінуванням, вижив під час операції РДК.

Відео взяття в полон росіянина РДК виклав у Telegram.

“А ось і відео подій, під час яких боєць ЗС РФ Колотов Олексій потрапив у полон, а його товариші по службі загинули за палаци Путіна та яхти Ротенбергів. Росіяни продовжують помирати за державу, якій на них начхати і ми впевнені, що губернатор Гладков знову виявить боягузтво і не відгукнеться на наше прохання”, — зазначили бійці РДК, які раніше запрошували губернатора Бєлгородської області В’ячеслава Гладкова на особисту зустріч для передання йому полонених.

Водночас начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в ефірі телемарафону “Єдині новини” 16 березня заявив, що підрозділи російських добровольців з легіону “Свобода Росії”, “Російського добровольчого корпусу” та батальйону “Сибір”, які кілька днів здійснюють операцію на території прикордонних з Україною областей РФ, планують її продовжувати.

“Наскільки нам відомо, вони не збираються закінчувати найближчим часом і будуть робити все, на що їм вистачить сил. А як ми бачимо, сил у них є достатньо, щоб як мінімум, досягти обмеженого успіху. Що буде далі — побачимо з часом… Воюють вони досить непогано, були в багатьох гарячих точках в Україні. Ми спробуємо допомогти їм в міру наших можливостей”, — підкреслив Буданов.

Читайте також:
Бєлгородська та Курська області перетворилися на зону активних бойових дій, виходь з нами на зв’язок: російські добровольці записали звернення до Путіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна