Росія готує зміну командувача ЧФ РФ, – британська розвідка

Стабілізація безпекової ситуації в Чорному морі й підвищення боєздатності Чорноморського флоту стане першим завданням новопризначеного головнокомандувача Олександра Моїсеєва.

Про це йдеться у звіті, оприлюдненому в п’ятницю, 15 березня, в твітері міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

“Після серії значних втрат російських кораблів у Чорному морі 10 березня 2024 року головнокомандувача ВМФ РФ адмірала Миколу Євмєнова, найімовірніше, зняли з посади й замінили на командувача Північного флоту адмірала Олександра Олексійовича Моїсєєва”, – вважають у британській розвідці.

Як зазначено, звільнення адмірала Євмєнова відбулося після втрати корвета “Сергей Котов” 5 березня 2024 року, дев’ятого великого судна, втраченого внаслідок дій України з моменту вторгнення Росії на територію України.

Аналітики розвідки вважають, що відставка Євмєнова з посади пов’язана з колосальними втратами кораблів Чорноморського флоту за останні два роки. Тепер Кремль хоче стабілізувати ситуацію в Чорному морі.

“Як кадровий підводник, адмірал Моїсеєв до призначення на посаду командувача Північним флотом у 2018-2019 роках командував Чорноморським флотом. Імовірно, першим завданням адмірала Моїсеєва на посаді головнокомандувача флотом стане стабілізація безпекової ситуації в Чорному морі та реалізація змін, спрямованих на підвищення боєздатності Чорноморського флоту в регіоні”, – зазначено в повідомленні британських експертів.

Читайте також:
СБУ хоче витіснити ЧФ РФ з Криму та посилює роботу в тилу ворога, – Малюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна