Зеленський зреагував на перший в історії України “Оскар” за “20 днів у Маріуполі”

Президент України Володимир Зеленський зреагував на перший в історії України “Оскар” за фільм Мстислава Чернова та Євгенія Малолєтки “20 днів у Маріуполі”.

Допис він розмістив у соціальних мережах у понеділок, 11 березня.

“Понад два роки тому Росія жорстоко атакувала Маріуполь. «20 днів у Маріуполі» – фільм, який показує правду про російський тероризм. Дякую команді, яка працювала над цим фільмом і здобула таку важливу нагороду «Оскар», яка дає змогу голосно сказати про російську війну проти України. Дякую всім журналістам у світі, які розуміють важливість висвітлення правди про нашу боротьбу та розповідають її”, – наголошує глава держави.

“Ми пам’ятаємо й ніколи не забудемо кожен день цієї війни, кожен день Маріуполя, його захисників і захисниць. Ми пам’ятаємо всіх, хто боровся заради міста. Памʼятаємо та маємо звільнити з російського полону всіх оборонців Маріуполя та «Азовсталі», яких досі утримують у нелюдських умовах. Ми пам’ятаємо, що маємо перемогти російське зло, щоб відновити нормальне життя для всіх наших людей, для кожного нашого міста”, – додав глава держави.

Зеленський також подякував “кожному й кожній, хто поширює правду про цю війну, про хоробрість наших людей і про біль нашого народу”.

Читайте також:
Фільм “20 днів у Маріуполі” здобув перший “Оскар” в історії України. ПРОМОВА режисера та ПЕРЕЛІК інших переможців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна