Віцепрезидент Єврокомісії – з візитом у Києві

До Києва з візитом прибув виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Про це він повідомив у твітері у п’ятницю, 8 березня, оприлюднивши фото на київському вокзалі.

«Велика честь повернутися в Україну, яка мужньо дає відсіч жорстокій і незаконній агресії Росії, як і знову висловити непохитну підтримку Євросоюзу. Україна, її народ, уже зробили свій чіткий вибір, що б не мав на думці Кремль. Їхнє майбутнє в Європі», — написав Домбровскіс.

Про візит також повідомила посолка ЄС в Україні Катаріна Матернова.

«Рада вітати Валдіса Домбровскіса в Києві у цей особливий день. З Міжнародним жіночим днем» — написала Матернова, додавши фото біля пам’ятника княгині Ользі на Михайлівській площі.

Згодом стало відомо, що Україна отримає перший транш за програмою Ukraine Facility у розмірі 4,5 млрд євро у березні, а другий, на суму 1,5 млрд євро, надійде у квітні.

“Ми вже остаточно доопрацьовуємо механізм підтримки України, який називається Ukraine Facility… Перший транш цієї допомоги в розмірі 4,5 млрд євро надійде вже в березні, а невдовзі за ним, у квітні, надійде 1,5 млрд євро», – сказав Домбровскіс, його цитує “Укрінформ”.

Читайте також:
Урсула фон дер Ляєн офіційно стала кандидаткою на посаду президентки Єврокомісії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна