У РФ – вибух на одному з найбільших металургійних заводів

Вранці 7 березня стався вибух на одному з найбільших металургійних заводів Росії – Череповецькому металургійному комбінаті.

Про це повідомила пресслужба компанії “Северсталь” Олексія Мордашова, якій належить підприємство.

В компанії назвали вибух технологічним інцидентом.

“Сьогодні вранці у доменному виробництві ЧерМК стався технологічний інцидент. Постраждалих немає. Один з агрегатів виведено у запланований раніше ремонт. Причини інциденту з’ясовуються”, – йдеться у повідомленні.

Водночас у соцмережах місцеві жителі поставили під сумнів офіційну версію про “технологічний інцидент”.

Одне з місцевих видань з посиланням на власні джерела стверджує, що реальною причиною вибуху була атака на завод БПЛА, передає “Ліга”.

Череповець розташований за Москвою, але ближче до України, ніж Санкт-Петербург, куди українські дрони вже долітали.

Череповецький комбінат – одне з найбільших металургійних заводів не лише Росії, але й світу. Це ключовий актив сталевого дивізіону Сєвєрсталі, на підприємстві працюють 23 000 людей. Сєвєрсталь перебуває під санкціями України, США, Великої Британії, Канади, Австралії, Нової Зеландії.

Читайте також:
У Москві – знову пожежа. РосЗМІ пишуть, що палає завод МіГ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна