Білий дім думає над виділенням $200 млн із резервів Пентагону Україні, – Bloomberg

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість виділення близько 200 мільйонів доларів з фінансування армії Сполучених Штатів для надання підтримки Україні.

Про це в середу, 6 березня, повідомляє Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела.

Як зазначається в статті, у Білому домі обмірковують, чи зможуть виділити близько 200 мільйонів доларів з фінансування армії США для надання негайної підтримки Україні, оскільки більший пакет фінансової допомоги досі залишається заблокованим у Конгресі.

Ці кошти можуть бути використані для оплати критично важливого озброєння, матеріалів та іншого обладнання, адже Україна стикається з дефіцитом артилерійських боєприпасів на тлі просування російських військ за останні тижні.

Bloomberg зазначає, що обговорення використання невеликої частини резервів Пентагону підкреслює посилені зусилля Білого дому в пошуках будь-якої можливої підтримки для України. Проте передбачуване фінансування є значно меншим від запитаних президентом Байденом більш ніж 61 мільярда доларів допомоги Україні, що залишається заблокованим у Конгресі.

Остаточного рішення ще не ухвалено, а Білий дім намагається переконати Палату представників США ухвалити законопроєкт про допомогу Україні.

Очікують, що Байден повторить цей заклик у четвер ввечері (ніч п’ятниці за київським часом) під час свого виступу у Конгресі зі звітом про стан справ у державі.

Читайте також:
Байден зібрав кількох лідерів Конгресу, щоб обговорити питання допомоги Україні
Палата представників США пішла на канікули до кінця лютого, не схваливши допомогу Україні. Байден зреагував

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.