Байден зібрав кількох лідерів Конгресу, щоб обговорити питання допомоги Україні

Президент США Джо Байден 27 лютого скликає лідерів Конгресу, щоб обговорити питання допомоги Україні та голосування щодо фінансування роботи американського уряду.

Про це пише The Washington Post, передає “Лівий берег”.

Джо Байден запросив для обговорення спікера Палати представників Майка Джонсона, лідера демократів в Палаті Хакіма Джефріса, лідера демократів в Сенаті Чака Шумера та лідера республіканців Мітча Макконела.

Вони мають обговорити терміновість ухвалення пакету допомоги для України, Ізраїлю і Тайваню. Також обговорять законодавство, яке забезпечить роботу федерального уряду до кінця вересня.

На початку зустрічі Байден заявив, що хоче обговорити питання продовження тимчасового фінансування федерального уряду, аби з 1 березня уникнути часткового шатдауну, а також “нагальну потребу” України в американській допомозі.

“Гадаю, наслідки нашої бездіяльності щодо України кожен день є жахливими. Я говорив про це з нашими партнерами в “Групі семи”. Вони дуже занепокоєні”, – сказав президент США, його цитує “Європейська правда”.

Крім того, учасники мають обговорити схвалення військової допомоги Ізраїлю та гуманітарної допомоги палестинцям, інші загрози на Близькому Сході, зокрема з боку Ірану.

Читайте також:
Білий дім звинуватив Конгрес у тому, що Україна втратила Авдіївку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна