Палата представників США пішла на канікули до кінця лютого, не схваливши допомогу Україні. Байден зреагував

Палата представників Конгресу Сполучених Штатів пішла на перерву до кінця лютого, так і не проголосувавши щодо законопроєкту про допомогу Україні.

Про це повідомляє The Hill, пише “Європейська правда” 16 лютого.

Усі голосування в Палаті представників на п’ятницю скасовані і члени палати повернуться до роботи лише з 28 лютого, що відкладає довгоочікуване голосування за рішення про кошти на продовження підтримку України щонайменше на два тижні.

Речник Білого дому Ендрю Бейтс розкритикував спікера Палати представників Майка Джонсона за таке рішення.

“Кожен день, коли через спікера Джонсона наша ситуація у питанні нацбезпеки погіршується, Америка програє”, – заявив Бейтс, додавши, що від цього втрачає і авторитет Республіканської партії серед виборців.

Та наголосив: “Замість того, щоб припинити політизувати питання, від яких залежить безпека держави, спікер Джонсон (…) відправляє палату на дострокову, незаслужену перерву і цим посилює вбивчі воєнні зусилля Росії та іранський режим за рахунок нацбезпеки США, наших робочих місць і найближчих союзників”.

Джонсон у відповідь розкритикував Білий дім вустами речника Палати представників, зауваживши, що на його прохання про зустріч з президентом Байденом не погодилися.

Реакція Джо Байдена

Президент США Джо Байден емоційно відреагував на рішення законодавців піти на перерву. Американський лідер у своєму (X) Twitter  наголосив: “Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута“.

Читайте також:
Сенат США підтримав законопроєкт з допомогою Україні на $60 млрд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна