Байден і Трамп здобули перемогу за результатами праймеріз у “супервівторок”

Президент США Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп перемогли на праймеріз своїх партій в кількох штатах під час так званого супервівторка в США, коли первинні вибори пройшли в 15 штатах та одній території, в ході яких визначається, хто з кандидатів буде номінований у президенти від Демократичної і Республіканської партій на виборах, запланованих на листопад 2024 року.

Про це 6 березня повідомляє NBC News.

У вівторок Дональд Трамп здобув перемогу на голосуванні в 12 штатах: це Каліфорнія, Північна Кароліна, Вірджинія, Теннессі, Оклахома, Техас, Арканзас, Мен, Алабама, Массачусетс, Колорадо і Міннесота.

А Байден переміг на праймериз у Каліфорнії, Айові, Вірджинії, Північній Кароліні, Вермонті, Оклахомі, Теннессі, Массачусетсі, Мені, Арканзасі, Техасі, Алабамі, Колорадо та Міннесоті.

Єдина конкурентка Трампа за номінацію від республіканців Ніккі Гейлі виграла лише у штаті Вермонт.

Так, Байден і Трамп близькі до повторного протистояння на виборах, що може відбутися в США вперше з 1956 року. Опитування громадської думки показують, що і Байден, і Трамп мають низькі рейтинги підтримки серед виборців.

Довідково

Супервівторок у США — це назва вівторка на початку лютого або березня року президентських виборів у США, коли найбільша кількість штатів проводить праймеріз для обрання делегатів на національні конвенції Демократичної та Республіканської партій США, які, своєю чергою, обирають кандидатів на посаду президента США.

Читайте також:
Опонентка Трампа вперше перемогла на праймериз республіканців – в окрузі Колумбія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна