Україна протягом доби експортуватиме рекордну кількість електрики до Європи

Україна планує експортувати рекордну кількість електроенергії – 13,39 ГВт-год – до п’яти країн Європи: Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії та Молдови. У понеділок показник експорту становив 13,2 ГВт-год.

Про це повідомляє пресслужба НЕК “Укренерго” 5 березня.

Протягом вівторка планується поставити 13 393 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 726 МВт.

В “Укренерго” нагадали, що з1 березня технічно можлива максимальна потужність для експорту електроенергії з України та Молдови до Європи складає 550 МВт в годину. Таке рішення прийняли 29 лютого наші європейські колеги – оператори систем передачі країн континентальної Європи ENTSO-E на основі моделювання безпеки та стабільності роботи об’єднаної енергосистеми Європи та України.

Імпорт електроенергії запланований дуже незначним обсягом у вечірні години зі Словаччини та Румунії. Загальний обсяг 76 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 37 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт.

Читайте також:
Україна вперше пройшла зиму повністю на власному газі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна