“Лис”, “Сікач” і “Характерник”: в Україні налагодили виробництво аналогів західних бронемашин, — Юсов

Українські розробники змогли налагодити виробництво аналогів західних бронемашин M113, MaxxPro і Humvee. Українські аналоги випускають під назвами “Лис”, “Сікач” і “Характерник”.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

За його словами, аналоги виробляють з наявних матеріалів.

“Це насправді дивовижна історія, коли на місці зуміли відновити, не втративши бойові можливості, з наявних матеріалів, або з техніки, яка вже не була придатна. Або виготовляючи власні деталі. Зокрема, корпуси, інші окремі агрегати. Або використовуючи навіть застарілі радянські елементи з радянської техніки. Це все іде в хід, це все уже працює, це все вже використовується в бойових умовах”, — зазначив представник ГУР.

Юсов також підкреслив, що вітчизняна техніка — це не просто дослідні зразки, адже вони вже довели свою ефективність безпосередньо на полі бою. Зокрема, під час оборонної операції та подальшого прикриття відходу українських підрозділів з Авдіївки.

Також “Сікач” і “Характерник” брали участь в операції з ліквідації ворожої диверсійно-розвідувальної групи на сході.

Читайте також: 
В Україні випробовують “плавучі бронежилети”, які рятують на суші та у воді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна