САП завершила слідство щодо Гладковського-молодшого та ексдиректора “Укрспецекспорту”

Правоохоронці завершили досудове розслідування у справі стосовно ексдиректора «Укрспецекспорту» та Ігоря Гладковського — сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Правоохоронці не розкривають імен фігурантів, утім з деталей справи випливає, що йдеться про Ігоря Гладковського та Павла Букіна, на це звертають увагу низка українських видань, зокрема, “Громадське”.

Тепер матеріали справи відкрили стороні захисту для ознайомлення.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року Гладковський-молодший та Букін отримали підозри у справі про 13 мільйонів гривень збитків ДК «Укрспецекспорт».

За даними слідства, екскерівник держпідприємства уклав договір із компанією, підконтрольною Гладковському-молодшому, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів). Орієнтовно 170 тисяч доларів передали безпосередньо Гладковському.

Дії ексдиректора «Укрспецекспорту» кваліфікували за ч. 2 ст. 364 КК України — зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Гладковського-молодшого — за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України — організація вищевказаного зловживання.

Оскільки фігуранти перебувають за межами України, про підозру їм повідомили заочно. За даними видання «Слово і Діло», Гладковський ще у 2022 році виїхав за кордон нібито через службову необхідність, а потім клопотав про долучення онлайн у зв’язку зі збройною агресією рф проти України. Видання з посиланням на джерела в правоохоронних органах писало, що Ігор Гладковський перебував чи перебуває в Іспанії.

Як писала “Новинарня“, в жовтні 2023 року Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому директору ДК “Укрспецекспорт” і сину експершого заступника секретаря РНБО в організації та зловживанні службовим становищем, що завдало збитків державі на суму майже 13 мільйонів гривень.

Читайте також:
Сина експершого заступника секретаря РНБО Гладковського заочно взяли під варту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.