Гладковського-молодшого та ексдиректора “Укрспецекспорту” підозрюють у розкраданні 13 млн грн

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому директору ДК “Укрспецекспорт” і сину експершого заступника секретаря РНБО в організації та зловживанні службовим становищем, що завдало збитків державі на суму майже 13 мільйонів гривень.

Про це 6 жовтня повідомила пресслужба відомства.

За даними з відкритих джерел, ідеться про сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Ігоря Гладковського та Павла Букіна, який раніше очолював “Укрспецекспорт”.

“Слідство встановило, що колишній керівник ДК “Укрспецекспорт”, зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів — близько 450 тисяч доларів”, – розповіли в НАБУ.

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них, орієнтовно 170 тисяч доларів, була передана Гладковському.

“Під час вчинення злочину колишній керівник ДК «Укрспецекспорт» вживав заходів конспірації для приховання власної участі у схемі, а також радив залучати компанії з конкретних іноземних юрисдикцій, які вважав безпечними та такими, що унеможливлять розкриття злочину правоохоронними органами України”, – додали у відомстві.

Після відповідей на запити про міжнародну-правову допомогу від ОАЕ та Особливого адміністративного району КНР Гонконг детективи підтвердили реальну вартість поставлених товарів, а також роль та участь відповідних іноземних компаній та їх посадовців.

Оскільки вказані особи перебувають за межами України про підозру їм повідомили у порядку статті 135 КПК України.

У НАБУ нагадали, що Гладковський є учасником ще одного кримінального провадження. Справа стосується одержання 950 тисяч гривень неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення керівником “Укрспецекспорту”. Ця справа зараз слухається у суді.

Читайте також:
Апеляційний суд залишив Коломойського під вартою з правом застави у 3,9 млрд грн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна