“Депутати” невизнаної ПМР попросили в Росії “захисту від тиску Молдови”

З’їзд так званих депутатів невизнаного Придністров’я ухвалили звернення до Росії з поханням “захисту від тиску Молдови”, звернувшись також до низки міжнародних організацій.

Про це у середу, 28 лютого, повідомляє Newsmaker.

Звернення адресували Раді Федерації і Держдумі РФ, попросивши їх про “заходи для захисту Придністров’я в умовах посиленого тиску Молдови”.

У заяві придністровські “депутати” стверджують, що Кишинів почав проти Придністров’я “економічну війну”, маючи на увазі скасування митних пільг, та зумисно блокує перемовини з Тирасполем.

Також вони звернулися до ОБСЄ, СНД, Європарламенту, Міжнародного комітету Червоного Хреста та генсека ООН з проханням “вплинути на владу Молдови для повернення до адекватного діалогу”.

Нагадаємо, з’їзд придністровських “депутатів” усіх рівнів у Тирасполі є сьомим подібним заходом. Попередній перед ним проходив ще у 2006 році, нагадує “Європейська правда”.
Перед з’їздом лунали побоювання, що “депутати” можуть закликати Москву приєднати невизнаний регіон до Росії, але на рівні офіційних заяв у Кишиневі, Києві і Тирасполі такі припущення заперечували.

Читайте також:
Кордон із Придністров’ям: чи є загроза від росіян з “ПМР” та чого чекають наші “ватники” в Кучургані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна