Росія провалила найдорожчу у своїй історії ІПСО проти України, — Буданов

Росія планувала, але не змогла реалізувати проти України найдорожчу у своїй історії інформаційно-психологічну операцію.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов у кулуарах форуму “Україна. Рік 2024”, який відбувся 25 лютого у Києві.

“Вони не знайшли нічого кращого, як назвати цю операцію “Майдан-3″ — вона так офіційно в їхніх документах і називалася. Це максимально дорога операція для них і вона вже практично провалилася”, — наголосив Буданов.

За словами начальника ГУР МОУ, у рамках цієї операції росіяни спланували наступне:

  • створити ситуацію, при якій поставити під сумнів легітимність ухвалення рішень в Україні в період після 20 травня цього року. Росіяни розраховували на певну смуту в українському суспільстві у звʼязку з цим, яка буде спроєктована на українське військо;
  • посіявши двоякі думки в нашій армії, в першій половині червня окупанти планували завдати воєнної поразки на сході, користуючись розхитаною заздалегідь ситуацією в армії.

“Але вони не зможуть завдати воєнної поразки, і ця їхня спецоперація вже провалилася”, — підкреслив Буданов.

Читайте також:
Буданов прокоментував інформацію про отримання Росією далекобійних ракет з Ірану

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна