Нерівний бій: четверо українських нацгвардійців зупинили штурмову колону з трьох БТРів біля Роботиного, — DeepState

Четверо українських нацгвардійців зупинили штурмову колону росіян біля села Роботине Запорізької області.

Відео нерівного бою, в якому перемогу здобули українські військові, 25 лютого виклали аналітики українського проєкту DeepState.

“19 лютого чотири бійці з батальйону “Маорі” 3 БрОП НГУ “Спартан” прийняли нерівний бій проти 3 од. ОВТ з піхотою на броні. Ця колона рухалася в Роботине на підкріплення до зграйки під**ів, які засіли в селі. Кацапи у складі трьох БТР-82 висунулися в бік західних околиць населеного пункту, зав’язався бій”, — зазначають у DeepState.

Перший БТР підірвався на міні ТМ62, другий було підбито з РПГ. Третій встиг висадити піхоту, яка зав’язала стрілецький бій з нашими оборонцями. Завдяки проявленій мужності, а також підтримки у виглядів міномету, скидів та арти, ворога вдалося зупинити та ліквідувати.

Бійці батальйону “Маорі” отримали численні поранення і зараз перебувають на лікуванні, очікуючи повернення в стрій.

Читайте також:
ЗСУ відійшли на західну околицю села Ласточкине під Авдіївкою, – ОСУВ “Таврія”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна