15 років тюрми отримали ще 5 бойовиків: серед них – снайпер окупаційного батальйону “Сомалі”

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали ще п’ять зрадників, які воювали проти Сил оборони на східному фронті. Трьох зловмисників взяли у полон під час запеклих боїв під Авдіївкою у вересні 2023 року.

Тоді українські захисники не тільки затримали фігурантів, але й відбили понад 10 атак російських військ, повідомляє пресслужба СБУ 22 лютого.

Ще двох полонили у ході боєзіткнень поблизу Мар’їнки на Донеччині. За матеріали СБУ суд призначив ворожим поплічникам 15 років тюрми.

Серед засуджених – уродженець тимчасово окупованої Макіївки. На початку повномасштабного вторгнення РФ чоловік добровільно “мобілізувався” до штурмового батальйону “Сомалі”, який підпорядковується Південному військовому округу РФ.

Там його призначили снайпером і перекинули на передову в районах Бахмута і Волновахи. Ще одним засудженим є мешканець Криму. У квітні 2023 року він приєднався до штурмової роти “Ірбіс-Z” російської приватної військової компанії “Редут”.

У лавах окупаційного угруповання зрадник облаштовував фортифікаційні споруди загарбників та обстрілював позиції ЗСУ на Донецькому напрямку. Крім того, тюремні строки отримали ще троє бойовиків, які воювали у складі 114-ї окремої мотострілецької бригади країни-агресора та 114-го батальйону так званої “народної міліції ДНР”.

Після проходження навчання на полігоні одного з них призначили оператором-навідником БМП-1. З ворожої бронетехніки він обстрілював житлові будинки мешканців Маріуполя та штурмував позиції ЗСУ в районі Сєвєродонецька, а потім прибув під Авдіївку.

На підставі зібраних доказів суд визнав усіх п’ятьох бойовиків винними за чч. 1, 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Злочинні дії трьох зловмисників додатково інкримінували за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації);
  • ч. 2 ст. 260 (участь у непередбачених законом збройних формуваннях).

Читайте також:
Ще двоє бойовиків, які намагалися прорвати позиції ЗСУ під Роботиним, отримали підозру від СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна