Ще двоє бойовиків, які намагалися прорвати позиції ЗСУ під Роботиним, отримали підозру від СБУ

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще двох зрадників, які воювали проти Сил оборони на південному фронті. У грудні 2023 року українські захисники взяли обох зловмисників у полон під час запеклих боїв у районі Роботиного на Запоріжжі.

Обидва затриманих – мешканці Криму, які восени 2022 року добровільно вступили до 1152-го мотострілецького полку 47-ї мотострілецької дивізії Південного військового округу збройних сил Росії. Про це під вечір 19 лютого повідомила пресслужба СБУ.

Перебуваючи у лавах окупаційного угруповання, одного із фігурантів призначили стрільцем, іншого – заступником командира взводу. Після проходження навчання на полігоні в Росії у жовтні-листопаді 2022 року бойовиків перекинули до тимчасово окупованого Бердянська.

Там вони облаштовували фортифікаційні споруди навколо міста та по периметру захопленого аеропорту. Також чергували на ворожих блокпостах. Згодом обох зрадників відправили у район Роботиного для штурму позицій ЗСУ.

Однак цього рашистам не вдалося – під час одного із штурмів обидва бойовики були захоплені у полон воїнами Сил оборони.

Нині слідчі Служби безпеки повідомили обом затриманим про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ⁠ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Щодо одного з них досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду. Ворожим поплічникам загрожує довічне ув’язнення.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Полтавській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також:
Від 15 років до довічного: ще 5 бойовиків, які воювали проти ЗСУ на сході, отримали тюремні строки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна