ЗСУ почали підготовку до повномасштабного вторгнення РФ ще восени 2021 року, – Павлюк

Українські війська на Донбасі почали підготовку до повномасштабного вторгнення Росії ще восени 2021 року.

Про це розповів командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк, який на момент початку повномасштабної війни очолював Операцію об’єднаних сил (ООС) на Донбасі, в інтерв’ю “Радіо Свобода”, яке опубліковане у понеділок, 19 лютого.

“Всі ознаки були, що ми зустрінемо ворога – і не тільки з окупованої частини Донбасу, на якій діють угруповання бойовики “ЛНР”/”ДНР”, а й з території Росії. Тому вже з осені ми приступили до виконання певних дій для того, щоб успішно зустріти і нанести йому максимальне ураження. Розуміючи, що співвідношення сил і засобів було і буде не на нашу користь, але в нас все одно варіантів не було – ми повинні були вистояти, тому що за нами була вся Україна. Тому протягом п’яти місяців ми готувалися до відбиття повномасштабної агресії. Уже в січні-лютому ми отримували телеграми від Головного управління розвідки  (Міноборони України – ред.), в яких передбачалося, що такий варіант можливий”, – розповідає Павлюк.

“І на лютий місяць ми зробили максимально все, щоб гідно зустріти ворога: всі позиції були максимально посилені, прораховані всі можливі варіанти дій, переміщені всі резерви – ми два рази, як мінімум, проводили повномасштабне тренування, а локальних тренувань було проведено дуже багато. Це зіграло свою, можливо, вирішальну роль. Що в перший день, коли був нанесений удар по всіх командних центрах, по всіх пунктах управління, по всіх місцях, де мали бути скупчення наших військ і склади – вони пройшли в пусте місце”, – додав офіцер.

Павлюк наголосив, що найнебезпечнішою була луганська частина оборони, тому що там противник наступав і з півдня, і з півночі, і зі сходу.

Читайте також:
Ігнат назвав кількість ракет, які випустила РФ по Україні під час повномасштабного вторгнення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна