Лиманський напрямок: РФ перекидає резерви до річки Чорний Жеребець, хоче зайняти оборону біля Тернів

Російські війська намагаються активізувати свої зусилля поблизу річки Чорний Жеребець, перекидають туди свої резерви, щоб поблизу населеного пункту Терни – так званий Торський виступ – зайняти оборону та вийти на цей бар’єрний рубіж для подальшого розвитку наступу.

Українські війська тримають активно оборону та завдають ворогу максимальних втрат. Про це повідомив начальник пресслужби ОСУВ “Хортиця” Ілля Євлаш в ефірі телемарайону, цитує “Укрінформ” 19 лютого.

За його словами, нині обстановка в зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” залишається динамічною, там окупанти продовжують застосовувати всю наявну лінійку артилерійського та іншого озброєння.

“Після того, як росіяни тимчасово захопили Авдіївку, вони, наймовірніше, продовжать розосереджувати свої війська, які там накопичені, на інших ділянках. Куди саме – побачимо згодом. Проте на це їм потрібен час, щонайменше від тижня, для того, аби перекинути, перегрупуватися та далі вже кинути ці зібрані резерви у бій”, – заявив Євлаш.

Начальник ОСУВ “Хортиця” додав, що у районі Богданівки, що поблизу Бахмута Донецької області, російські війська переходять як у лобові атаки, так і намагаються обходити з флангів. Крім того, активно застосовують своїх штурмовиків.

“Загалом поблизу Бахмута ведуться активні бойові дії, переважно з використанням артилерії та важкої техніки”, – зазначив Євлаш.

Читайте також:
ГШ у вечірньому зведенні звітує про 11 відбитих атак росіян поблизу Бахмута і 19 біля Мар’їнки. Відбулося 70 боєзіткнень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна