Зеленський запросив Трампа на фронт

Президент Володимир Зеленський заявив, що запрошував Дональда Трампа в Україну, і якщо той приїде, готовий поїхати з Трампом на фронт, щоб навіч показати наслідки російської агресії.

Про це Зеленський сказав 17 лютого під час Мюнхенської безпекової конференції, відповідаючи на питання з зали.

“І якщо пан Трамп приїде, я готовий з ним поїхати на фронт. Я гадаю, якщо в нас буде розмова про те, як закінчити війну, ми повинні продемонструвати тим хто ухвалює рішення, що ж значить ця війна. Не те, що про це пишуть в Instagram, а справжня війна”, — зазначив глава держави.

Зеленський додав, що українська влада вдячна США за підтримку обох партій та “завжди хоче, щоб вони знали справді, що відбувається на цій війні”.

Контекст

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада. Основні конкуренти, як і на виборах-2020 — демократ Джо Байден (чинний президент) та Дональд Трамп (президент у 2017-2021 рр.).

Як свідчать результати грудневого опитування The New York Times та Сієнського коледжу, у Трампа і Байдена майже однакові відсотки підтримки. Але Трамп випереджає Байдена в пʼяти з шести ключових штатів, де той виграв у 2020-му, і які, ймовірно, визначатимуть переможця президентських виборів 2024 року.

Читайте також:
“Росія нічого не захопила. Будемо чекати на зброю, якої не вистачило”, — Зеленський у Мюнхені прокоментував вихід ЗСУ з Авдіївки

Зеленський назвав співвідношення втрат українських та російських збройних сил в боях за Авдіївку


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.