У росіян — мінус Starlink: попрацювали оператори 71-ї ОЄБр. ВІДЕО

Оператори розвідувальних БпЛА 71-ї окремої єгерської бригади знищили термінал супутникового інтернету Starlink у росіян.

Відповідне відео виклали на сторінці бригади у Facebook 16 лютого.

“Ворожий Starlink. Всі чули про те, що росіяни почали користуватися платформами супутникового зв’язку SpaceX, але досі відзняти їх нам не вдавалося. Компанія кілька разів відхрещувалася від постачання агресору своєї продукції. Крадений або придбаний контрабандним шляхом модем помітили оператори розвідувальних БПЛА 71-ї єгерської бригади. А наші fpv-дрони не стерпіли неподобства і твердо стали на сторожі міжнародного права та ділової репутації поважної компанії. Коротше, нема у окупантів старлінка. Принаймні, в зоні досяжності бійців нашої бригади”, — йдеться в повідомленні бригади.

Контекст

За даними української розвідки, РФ закуповує засоби зв’язку, зокрема й термінали супутникового інтернету Starlink, в арабських країнах. Такі термінали Росія використовує для війни проти України.

Про це заявило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у вівторок, 13 лютого.

Розвідникам вдалося перехопити радіоповідомлення, у якому російські окупанти обговорюють відповідні можливості придбання термінала супутникового зв’язку Starlink.

За словами одного із росіян, “араби привозять усе: проводи, вайфай, роутер”, а вартість закупівлі пристрою Starlink становить 200 тисяч рублів.

Читайте також:
ГУР: Starlink потрапляють до росіян як контрабанда, через треті країни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна