ГУР: Starlink потрапляють до росіян як контрабанда, через треті країни

Системи супутникового зв’язку Starlink компанії SpaceX Ілона Маска надходять у продаж до Росії через треті країни. Наразі триває робота з нейтралізації цієї загрози.

Про це в ефірі телемарафону у понеділок, 12 лютого, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає “Інтерфакс-Україна”.

“РФ продовжує працювати через т. зв. паралельний імпорт, а по суті – контрабанду. Так, через треті країни, ми не будемо називати конкретні країни, ця інформація потребує уточнення, але Starlink у вільному продажі на території РФ, на відкритих онлайн-майданчиках”, – сказав він.

Юсов зазначив, що порівняно з минулим роком зараз їх використання росіянами на лінії фронту стало “більш системним і налагодженим”.

“Тобто на ці пристрої та девайси окупанти роблять ставку. Звісно, триває робота з нейтралізації цієї загрози. Ми зараз усі загрози розкривати не будемо. Ніхто не стверджує, що офіційно відбувається продаж Starlink росіянам. Але сьогодні РФ – не лише країна-терорист номер один, а і країна-контрабандист номер один, тому це проблема, над якою сьогодні працюють”, – наголосили в розвідці.

Читайте також:
Термінали Starlink встановили в підрозділах 83-ї ОДШБр ЗС РФ: радіоперехоплення від ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.