Російські окупанти обстріляли Куп’янськ та завдали близько 20 ударів по Липцях на Харківщині: пошкоджено чимало будівель, є постраждалі

У ніч на 17 лютого армія РФ завдала ударів по місту Куп’янську та селу Липці на Харківщині, внаслідок чого пошкоджено чимало будівель і є постраждалі.

Про це повідомляють голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, а також Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, близько 2:00 17 лютого збройні сили РФ здійснили авіаудар по м. Купʼянськ.
Внаслідок удару поранення отримали 75-річний чоловік та 71-річна жінка. У місті пошкоджено житлові будинки та господарчі будівлі.

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

З опівночі до 2:30 російські військовослужбовці також завдали понад 20 ударів по селу Липці. За попередніми даними, ворог бив по населеному пункту з РСЗВ та САУ.

Пошкоджено низку цивільних обʼєктів, а саме: будівлю сільради, бібліотеку, склад будівельних матеріалів та вантажний автомобіль.

Окрім цього, 16 лютого близько 22:00 окупанти завдали ракетний удар по с. Черкаські Тишки. Зазнали пошкоджень житлові будинки.

Читайте також:
Російська армія обстріляла центр Херсона: одна людина загинула, двох поранено

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна