Прем’єр Нідерландів озвучив кількість винищувачів F-16, які отримає Україна

Україна отримає мінімум 24 багатоцільові винищувачі F-16.

Про це заявив прем’єр-міністр Нідерландів, які очолюють так звану авіакоаліцію, Марк Рютте в інтерв’ю “Радіо Свобода” під час  Мюнхенської безпекової конференції 17 лютого.

“Буде 24 винищувачі, можливо, більше, але – не менше… Ми працюємо разом із данцями та іншими”, — наголосив прем’єр.

Точних дат поставок він не назвав, проте зазначив, що все йде “за графіком”.

“Сподіваємося передати їх якомога швидше… Є в цих справах прогрес. Йдемо, в принципі, за графіком. Тож це хороші новини”, — підкреслив Рютте.

Додамо, що під час чергової зустрічі у форматі “Рамштайн”, яка відбулася 14 лютого, партнери України звітували про просування щодо підготовки українських пілотів та передачі їй західних винищувачів.

За підсумками засідання український міністр оборони заявив, що “все йде за графіком у рамках усіх домовленостей із партнерами”. F-16 очікуються навесні, отримання їх у ці строки глава місії України при НАТО називала реалістичним.

Данія та Нідерланди стали першими країнами, які пообіцяли передати Україні винищувачі F-16, але це станеться після завершення навчання українських пілотів. Також про це оголосили Норвегія та Бельгія.

Читайте також: 
Канада надає Україні ще близько $46 мільйонів на обслуговування F-16

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна