Греція – перша православна країна, яка дозволила одностатеві шлюби

Грецькі законодавці переважною більшістю схвалили закон про запровадження одностатевих шлюбів і встановлення рівних батьківських прав для одностатевих пар, попри спротив православної церкви.

Про ухвалення законопроєкту повідомив глава грецького уряду Кіріакос Міцотакіс у твітері.

Посадовець назвав це «віхою для прав людини» і зазначив, що Греція стала 16-ю країною в Європейському Союзі, яка законодавчо запровадила рівність шлюбів.

Як пише «Голос Америки», у своїй промові до законотворців перед голосуванням Міцотакіс заявив, що «для кожного демократичного громадянина сьогоднішній день — день радості».

Міцотакіс також зазначив, що законодавство відповідає демократичному кредо нації та її здатності зробити грецьке суспільство інклюзивним, надаючи рівні права всім громадянам.

Хоча низка країн ЄС уже легалізували одностатеві шлюби, Греція є першою православною країною, яка ухвалила такий законопроєкт.

Читайте також:
Естонія легалізувала одностатеві шлюби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна