СБУ затримала організаторку “референдуму” на Херсонщині: під виглядом переселенки ховалася у Кривому Розі та оформила соцвиплати

Служба безпеки викрила ще одну організаторку незаконного референдуму РФ, який відбувся у період окупації правобережної Херсонщини.

Під час фейкового плебісциту жінка входила до російського “виборчкому” у захопленому на той час селищі Веселе Каховського району, повідомляє СБУ.

У супроводі озброєних загарбників вона обходила приватні домоволодіння і закликала місцевих жителів “проголосувати за приєднання регіону до РФ.

Після звільнення громади колаборантка під виглядом переселенки виїхала до Кривого Рогу, де намагалась переховуватись від правосуддя.

Крім того, перебуваючи у місті, фігурантка оформила документи на отримання соціальних виплат і житла.

У результаті стабілізаційних заходів співробітники СБУ викрили зловмисницю, встановили її місцеперебування і затримали. За даними слідства, колаборанткою виявилась мешканка Новокаховської міської громади. На початку повномасштабного вторгнення РФ жінка підтримала російських загарбників і запропонувала їм свою допомогу у війні проти України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Нині вона під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуально керівництва обласної прокуратури.

Читайте також:
Клірик “УПЦ МП” на Дніпропетровщині, який закликав вірян допомагати РФ і був “за” війну, сидітиме 5 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна