Умови для переговорів з Україною про членство в ЄС можуть надати найближчими тижнями

Європейський союз найближчими тижнями може представити рамкові умови для переговорів з Україною про членство в ЄС.

Про це заявила прессекретарка Єврокомісії Ана Пісонеро на брифінгу 9 лютого.

“Цілком зрозуміло, що в процесі розширення немає скорочень (преференцій — ред.), ми багато разів говорили, цей процес заснований на досягненнях. У звіті ми чітко описали, що зробила Україна, щоб сюди потрапити”, – ідеться у повідомленні.

Представник ЄК зазначила, що прогрес України “був вражаючим”, бо українцям в умовах війни вдалося “зберегти роботу свого парламенту і продовжувати займатися реформами, які вони мають здійснити”.

“Я вважаю, що це дуже важливо мати на увазі в нинішньому контексті, ми всі знаємо, з чим стикається Україна. Я не можу бути більш конкретною у питанні часових рамок, але робота з підготовки переговорних рамок просувається. І є ознаки того, що ми зможемо представити його державам-членам протягом найближчих тижнів”, – зазначила Пісонеро.

Читайте також:
Лідери ЄС ухвалили почати переговори з Україною щодо вступу в Євросоюз

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна