Україна отримає від Фінляндії нову військову допомогу на майже €190 млн

Фінляндія надає Україні новий пакет військової допомоги на близько 190 мільйонів євро. Це вже 22-й вантаж оборонної допомоги, який Київ отримає від Гельсінкі.

Про це повідомило мінборони Фінляндії 9 лютого.

Ця допомога враховує як потреби України, так і ресурсне становище Сил оборони Фінляндії, однак детальний зміст вантажу та деталі щодо його доставлення не повідомляють з міркувань безпеки.

Зокрема, новий пакет допомоги від Фінляндії включає продукцію, що була закуплена у фінських виробників. Для її придбання виділили окреме фінансування у розмірі 30 мільйонів євро.

“У вітчизняній промисловості є багато ноу-хау, і ми працюємо в оборонному відомстві над тим, щоб ці ноу-хау та потенціал можна було ефективніше використовувати і для підтримки України. Одним із прикладів цього є наше вітчизняне виробництво боєприпасів”, – заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хаккянен.

Він також повідомив, що Гельсінкі зараз розробляє довгостроковий план підтримки України.

Крім того, Фінляндія вирішила брати участь у артилерійських і розмінувальних коаліціях, що діють у рамках Контактної групи з питань оборони України, яка координує збройну допомогу Україні.

Читайте також:
ЗМІ: з Фінляндії до РФ досі надходять компоненти й обладнання, потрібні для оборонки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна