Канада затвердила угоду про вільну торгівлю з Україною

Палата громад Канади прийняла законопроєкт про оновлену угоду про вільну торгівлю з Україною, попри заперечення зі сторони консервативної опозиції, яка була незадоволена положенням про “вуглецеве ціноутворення”.

Про це повідомляє CBC 6 лютого.

Перед голосуванням консерватори заявили, що не можуть підтримати законопроєкт, допоки він містить згадки про встановлення цін на вуглець.

“Для того, щоб ця торговельна угода була реалізована, Україна повинна погодитися на запровадження податку на викиди вуглецю. Це не те, що ми можемо підтримати”, – сказав лідер Консервативної партії Ендрю Шир.

Торговельна угода не накладає на український уряд зобов’язання щодо запровадження податку на викиди вуглецю. Вона містить положення про те, що обидві країни співпрацюватимуть з метою “сприяння ціноутворенню на викиди вуглецю та заходам, спрямованим на зменшення ризиків витоку вуглецю”.

Це формулювання, на думку консерваторів, не дозволить Україні скасувати податок на викиди вуглецю у майбутньому.

“Якщо українці колись вирішать зробити інший вибір, це буде порушенням торгової угоди”, – сказав Шир.

Конгрес українців Канади (UCC) привітав ухвалення законопроєкту, але поскаржився на відсутность одноголосної підтримки в Палаті громад.

Читайте також:
CRV7 для України: скільки саме придатних авіаційних боєприпасів може передати Канада і в чому їхні переваги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна