CRV7 для України: скільки саме придатних авіаційних боєприпасів може передати Канада і в чому їхні переваги

Стало відомо, що Канада розглядає можливість передання Україні авіаційних боєприпасів CRV7. Втім, з 83 303 наявних реактивних снарядів лише 8 тисяч знаходяться у відповідному стані та мають бойові частини, решта або вже утилізовані, або розібрані.

Про це повідомляє видання Defense Express.

Як повідомляє видання, йдеться про передачу не ракет, а некерованих реактивних снарядів у калібрі 70 мм, які створені на основі американської Hydra 70.

Загалом з експлуатації у 2000-х роках було виведено 83 303 цих реактивних снарядів, які були прийняті на озброєння у 1970-х роках.

За наявною інформацією, влітку 2021 року розпочався процес їх утилізації, який був розрахований на шість років, тобто вже триває 2,5 роки. Наразі лише 8 тисяч CRV7 знаходяться у відповідному стані та мають бойові частини, решта або вже утилізовані, або розібрані.

Як наголошують у виданні, CRV7 дійсно можуть цілком ефективно бути використані в Україні. Зокрема завдяки тому, що вони створені на базі Hydra 70, можуть запускатися з тих самих блоків. При цьому ці блоки з оригінальною американською ракетою вже інтегровані під крило українських вертольотів. Окрім того, з CRV7 цілком можливо зробити наземні пускові — мініРСЗВ.

Загалом CRV7 вважається доволі вдалим некерованим реактивним снарядом. Завдяки потужнішого двигуна та іншим змінам вдалося добитися більшої дальності польоту ракети та точності, ніж в оригінальній Hydra 70.

Окрім цього, Канада розробила свої бойові частини під CRV7. WDU-50001/B бронебійно-фугасно-запальну, який призначений для ураження захищених об’єктів типу укриттів для літаків й може пробити до 4 метрів землі чи метр бетону. Також є спеціалізована канадська бойова частина WDU-5002/B FAT для ураження танків зі вольфрамо-сталевими “дротиками”. А також вкрай специфічна WDU-500X/B з 80 вольфрамовими флешетами для ураження живої сили та легкоброньованої техніки.

Читайте також:
“Джавеліни” і не тільки: Україна отримала нову партію військової допомоги від Естонії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна