Канада може передати Україні “списані” авіаракети CRV7: має кілька десятків тисяч таких

Канада розглядає можливість передання Україні кілька десятків тисяч ракет класу “повітря-земля”, які підлягають утилізації.

Це закликають зробити представники Консервативної партії Канади, повідомляє CBC.

Як зазначається, канадські збройні сили мають на озброєнні 83 303 ракети CRV7, які були розроблені у 1980-х роках і зняті з озброєння на початку 2000-х. Три роки тому уряд підписав контракт на їх утилізацію протягом кількох років.

“Замість того, щоб змушувати канадців платити мільйони доларів за виведення цієї зброї з експлуатації, зброю слід передати Україні, яка може використовувати її для захисту суверенітету”, — зазначив лідер консерваторів П’єр Пуальєвр.

Департамент національної оборони Канади повідомив, що вони розглядають ці ракети як частину можливого майбутнього пакета військової допомоги, проте не всі ракети мають боєголовки.

Речник міністра оборони Канади Деніел Мінден підтвердив, що уряд розглядає можливість передання ракет Україні.

“Перш ніж відправити обладнання в Україну, ми тісно координуємо свої дії з Україною, щоб пересвідчитися, що допомога буде відповідати її військовим потребам. Ми дотримуємося цього ж правила щодо ракет CRV7, придбаних десятиліття тому. Зокрема, ми проводимо випробування, щоб переконатися, що це обладнання є ефективним і безпечним для транспортування в Україну перед потенційним наданням допомоги”, — підкреслив він.

Читайте також:
Литва передала Україні ще одну партію військової допомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна