“Джавеліни” і не тільки: Україна отримала нову партію військової допомоги від Естонії

В Україну надійшов новий пакет військової допомоги від Естонії.

Про це в суботу, 3 лютого, повідомляє пресслужба міноборони Естонії.

Окрім протитанкових систем Javelin, до пакету увійшли кулемети, боєприпаси до стрілецької зброї, різна наземна та водна техніка та водолазне спорядження.

“Я радий, що черговий пакет допомоги надійшов в Україну і ним користуються українські захисники. Останні події в Європі показують, що надсилання важливих ракет та іншої військової допомоги Україні продовжується у великих масштабах, і цим разом з нашими союзниками ми посилаємо чітке повідомлення Кремлю, що ми продовжуватимемо підтримувати Україну до тих пір, поки настане переможний кінець”, — наголосив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Як повідомляється, з 2022 року Естонія надала Україні військову допомогу на суму майже 500 мільйонів євро, або близько 1,4 відсотка валового внутрішнього продукту. У минулому Естонія передавала ракети, гаубиці, артилерійські боєприпаси, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв’язку, польові шпиталі, медичні засоби, засоби індивідуального захисту та сухпайки.

Читайте також:
Естонія долучилася до операції Interflex з підготовки українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна