Нідерланди передадуть Україні на шість винищувачів F-16 більше, ніж планувалося

Нідерланди передадуть Україні на шість винищувачів F-16 більше, ніж планувалося спочатку. До 18 літаків додадуть шість бортів, які планувалися на продаж.

Про це повідомили в уряді Нідерландів у понеділок, 5 лютого, пише “Громадське”.

У  2021 році Нідерланди уклали угоди з міжнародною компанією Draken International про продаж 12 літаків F-16. За допомогою цих літаків Draken мав розширити свій флот літаками четвертого покоління — компанія хоче конкурувати за замовлення та тендери.

Однак цей продаж не відбувся, після чого Нідерланди запропонували Draken купити у майбутньому 6 літаків F-16. Це мали погодити після ухвалення умов продажу. Та врешті обидві сторони прийшли до висновку, що продаж і постачання цих F-16 не відбудуться в короткостроковій перспективі.

Тож тепер до 18 винищувачів F-16, які готуються для передання Україні, додадуться 6 літаків. Решта 18 літаків призначені для навчального центру F-16 в Румунії.

Зазначимо, винищувачі F-16 протягом багатьох років становили найважливішу частину ударної сили ВПС Нідерландів. Утім тепер цю роль на себе перебрали більш сучасні F-35, тож країна вирішила позбутися своїх F-16.

Читайте також:
Нідерланди готують до передачі Україні перші вісімнадцять винищувачів F-16

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна