“Бунт поліцейських”: на Дніпропетровщині правоохоронці відмовилися йти у штурмову бригаду “Лють”. В МВС відреагували

У соцмережах поширили відео зборів поліцейських на Дніпропетровщині, де на підвищених тонах обговорюють нібито переведення до штурмової бригади МВС “Лють” працівників спецпідрозділів поліції, які не хочуть воювати.

У Нацполіції пообіцяли з’ясувати всі обставини та ухвалити відповідні рішення, пише “Українська правда“.

Ресурси, які ввечері 4 лютого поширили відео зі зборів поліцейських, зазначають, що на зібранні йшлося про переведення правоохоронців до штурмової бригади “Лють”, на що ті були незгодні.

“Ви входите до Сил оборони? Поліціянт що, ухвалює рішення — тут хочу, тут не хочу? Тут буду захищати, тут не буду захищати?” — говорить на відео поліцейський, який звертається до решти колег.

Натомість у відповідь йому казали, аби той “показав власним прикладом”: “Як воно нас стосується, бойове розпорядження?”.

“Ти згадай підрозділ, з якого приїхав. Ти гнида з Майдану”, — кажуть поліцейські промовцю. На що той відповідає: “Я гнида з Майдану, а ти гнида звідки?”.

На іншому відео один із поліцейських каже: “Скільки з Майдану пацанів (правоохоронців – “Н”) загинуло? Ти не скажеш їм, що вони не герої? 18-річні хлопчики, яких убивали там, які були строковиками, яких гранатами закидували біля Верховної Ради”.

Промовець нагадав про 107 загиблих — імовірно, йдеться про учасників Революції гідності, які загинули під час розстрілів на Майдані та належать до “Небесної сотні”.

На що йому у відповідь кричали: “А що, з боку міліції менше? Спитай у Верховної Ради”.

Коментуючи це відео, заступник міністра внутрішніх справ Олександр Фацевич зазначив, що поліцейські з першого дня повномасштабного вторгнення стали на захист України. А спецпризначенці різних підрозділів із 2022 року стали повноцінними комбатантами, коли була створена штурмова бригада Нацполіції “Лють”.

“Наприкінці другого року повномасштабної агресії ворога логічно, щоб добровольчі батальйони та окремі поліціянти, які можуть і вміють професійно боронити Батьківщину, не були розосереджені для виконання бойових розпоряджень, а централізовано входили до складу бригади “Лють”.

Саме тому, окрім постійного набору до штурмової бригади, відбувається реорганізація структурних підрозділів Нацполіції, щоб створити найбільш ефективну систему у складі Сил безпеки і оборони України”, – наголосив Фацевич.

Він додав, що ті, хто хоче воювати — йдуть на фронт, а для решти “є також чимало поліцейських завдань”.

Заступник міністра також наголосив, що керівництво Нацполіції з’ясує всі обставини на відео про полк особливого призначення у Дніпрі та “ухвалить відповідні рішення”.

Читайте також:
“Смайлик” із “Люті”. У пам’ять про рядового поліції з Прикарпаття Олександра Козюка, який загинув під час штурму останньої вулиці Кліщіївки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна