У Києві з’являться сквери на честь Героїв ОУН і вченого Ігоря Козловського, який 700 днів провів у полоні “ДНР”

Окрім скверу імені ізраїльської політичної діячки Голди Меїр, яка народилася в Києві, у столиці  з’являться сквери на честь Героїв ОУН і відомого вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського, який 700 днів провів у полоні “ДНР” за проукраїнську позицію.

Про відповідне рішення комісії з питань найменувань при київському міському голові 2 лютого повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

“Усі пропозиції пройшли громадське обговорення та були підтримані більшістю киян. Рекомендації комісії будуть передані до Київради, остаточне рішення про перейменування ухвалюватимуть депутати під час пленарного засідання”, — повідомила вона.

Зокрема, у разі позитивного голосування депутатського корпусу Київради, нові назви отримають наступні сквери:

  • на вул. Боричів Тік, 17, 19, 21 у Подільському районі — імені Голди Меїр;
  • на перетині проспектів Академіка Палладіна та Берестейського й вулиці Ореста Васкула у Святошинському районі — сквер Героїв ОУН;
  • на розі вулиць Григорія Сковороди та Почайнинської в Подільському районі — імені Ігоря Козловського.

Як писала “Новинарняраніше, опитування щодо найменування двох нових скверів на честь Ігоря Козловського та Героїв ОУН стартувало в Києві 18 грудня 2023 року. Містяни могли проголосувати через додаток “Київ цифровий”.

Читайте також:
У Києві зʼявиться сквер імені Голди Меїр
Помер відомий вчений Ігор Козловський, який пережив російський полон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна