У Франції відреагували на вбивство росіянами двох французьких волонтерів у Бериславі

Президент Франції Емманюель Макрон і міністр закордонних справ Стефан Сежурне підтвердили загибель двох французьких волонтерів внаслідок російського удару по місту Берислав Херсонської області 1 лютого.

“Двоє французьких гуманітарних працівників загинули в Україні внаслідок удару Росії. Боягузливий і негідний вчинок. Я думаю про їхніх поранених близьких і товаришів. Я висловлюю солідарність усім волонтерам, які віддані справі допомоги населенню”, — написав Макрон на своїй сторінці в соцмережі Х.

“Російські варвари вдарили по цивільних в Україні. Двоє французьких гуманітарних працівників поплатилися життям за свою відданість українцям. Троє поранених. Мої думки з ними та їхніми близькими. Франція стоїть на їхньому боці. Росії доведеться відповідати за свої злочини”, — написав Сежурне.

Як писала “Новинарняраніше, внаслідок російського удару по Бериславу 1 лютого загинули двоє волонтерів — громадян Франції, ще троє іноземних громадян дістали легкі травми.

“Близько 16-ї години військові РФ скинули боєприпаси на два автомобілі, в яких пересувалися представники гуманітарного центру. Внаслідок вибуху загинули двоє громадян Франції. Мінно-вибухові травми та вогнепальні поранення отримали ще троє французьких громадян та одесит”, — повідомили в Нацполіції.

Поранених доправили до лікарні, їм надають необхідну допомогу.

Читайте також:
Росіяни обстріляли унікальну пам’ятку козацької доби Кам’янську Січ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна