Російські військові вбили останнього жителя прикордонного села Степок на Сумщині

Російські війська вбили останнього жителя села Степок Сумської області, що знаходиться на кордоні з РФ. Тіло 60-річного Олександра Миколайовича знайшли опівдні 24 січня.

Про це повідомив син загиблого Руслан у коментарі “Суспільному”. Інформацію також підтвердили в Краснопільській селищній раді та Службі безпеки України.

Чоловік загинув внаслідок влучання в будинок російського снаряда.

За словами сина загиблого, його батько був останнім жителем села, розташованого поблизу гуманітарного переходу “Покровка-Колотилівка”. Усі інші люди евакуювалися. Олександр Миколайович, попри постійні обстріли окупантів, виїжджати відмовлявся.

“У середу, 24 січня, мої друзі поїхали подивитися, батька провідати. Так і побачили, що було пряме попадання. Я сам в шоці. Він не хотів виїжджати, там вже світла не було, гатили кожен день, ми йому генератор та акумулятор купили і він там жив. Була в нього кобила, собака, кури. Снаряд потрапив прямо йому в кімнату, там кухню побило, сарай. Зараз чекаю на маму та сестру, щоб поховати батька”, — розповів син загиблого Руслан.

За словами секретарки Краснопільської селищної ради Ірини Юхти, інформація про загибель Олександра Миколайовича надійшла на цьому тижні.

“Це було пряме влучання в будинок. Орієнтовно загинув на минулих вихідних, можливо це був понеділок до кінця ще невідомо”, — зазначила вона.

Служба безпеки України проводить досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Читайте також:
Родина та іменинник: поліція ідентифікувала тіла загиблих внаслідок авіаудару росіян по Нью-Йорку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна