Київ працює над підготовкою візиту Орбана в Україну – першим з 2010 року

Україна працює над організацією візиту прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час спілкування з медіа в Брюсселі, передає “Радіо Свобода” 25 січня.

“Прем’єр-міністр (Угорщини – ред.востаннє був в Україні в 2010-му – в тій країні, яку ми вже мало пам’ятаємо. Для нас важливо, що він приїхав. Тому насамперед концентрація – на двосторонньому порядку денному”, – зазначила вона.

Стефанішина додала, що Україна “вже багато чого зробила” для цього, зокрема, ухвалила законодавство, яке було визнано ефективним і якісним з боку Угорщини.

“Ми маємо команди на рівні першого заступника міністра освіти, колеги з угорської сторони від МЗС, які щотижня координуються по імплементації законодавства, по моніторингу впровадження в кожній школі. Так само ми і обговорюємо стратегічні питання, пов’язані з майбутнім угорським головуванням (у Раді ЄС із 1 липня 2024 року – ред.)”, – наголосила віцепрем’єрка.

Водночас Стефанішина не відповіла на запитання, чи очікується візит Орбана до Києва, або ж президент України Володимир Зеленський особисто приїде до Будапешта. Вона додала, що глава МЗС України Дмитро Кулеба має бути краще поінформований з цього питання. Однак наголосила на важливості особистого візиту прем’єра Угорщини в Україну.

“Для мене принципово побачити прем’єр-міністра Орбана в Києві, тому що він відіграє непросту роль в ухваленні історичних для України рішень. І для мене важливо, щоб ця людина бачила країну такою, якої бачать українці”, – заявила Стефанішина.

Читайте також:
Уже в липні Орбан може очолити Єврораду, — ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна