Після російського обстрілу мер Харкова пропонує перейменувати вулицю Пушкінську

Міський голова Харкова Ігор Терехов запропонував перейменувати вулицю Пушкінську після російського обстрілу 23 січня. Він хоче назвати її на честь українського філософа та письменника Григорія Сковороди.

Про це Терехов написав у телеграмі в середу, 24 січня.

Він сказав, що до вчорашнього дня «не поспішав» із рішенням змінити назву вулиці Пушкінської.

«Я, як і багато харків’ян, завжди відчував, що Пушкін — це не про сучасну Росію, не про ту реальність, яку путінський режим намагається насаджувати, використовуючи велич історичних постатей для своєї вигоди», — зазначив Терехов.

Він додав, що після того, як росіяни вдарили по Харкову, вбивши людей і зруйнувавши будинки, «ми бачимо реальну ціну таких рішень».

«Це біль, який Харків відчув найгостріше за всю історію цієї війни. І тому я вважаю, що ми не можемо залишити все як є. Я пропоную дати вулиці ім’я нашого великого земляка — Григорія Сковороди», — написав харківський міський голова.

Терехов наголосив, що філософія життя та свободи Сковороди «була в корені протилежною імперським амбіціям».

«Він (Сковорода — ред.) учив нас цінувати життя та свободу кожної людини, і ці принципи є найкращою відповіддю на виклики, з якими ми зараз стикаємося», — додав він.

Нагадаємо, що внаслідок учорашнього російського удару по Харкову загинули 10 людей.

Читайте також:
Зросла кількість постраждалих унаслідок удару РФ по Харкову. ВІДЕО перших хвилин після обстрілу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна