ЄС зможе виробити щонайменше 1,3 млн снарядів до кінця року, більшість — для України, — єврокомісар

До кінця 2024 року Євросоюз зможе виробити щонайменше 1,3 млн снарядів, більшість з яких мають надійти в Україну.

Про це заявив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон під час візиту до Естонії, повідомляє RTBF.

За словами Бретона, зараз ЄС стикається з подвійною проблемою — наданням військової допомоги Україні та поповненням власних запасів.

Він наголосив, що пріоритетом є забезпечення постачання основної частини артилерійських снарядів, вироблених європейськими компаніями, в Україну, яка воює з Росією.

“Ми переживаємо вирішальний момент для нашої колективної безпеки в Європі. І в загарбницькій війні Росії в Україні Європа повинна і продовжуватиме підтримувати Україну всіма своїми засобами”, — запевнив Бретон.

За його словами, ЄС досягне своєї мети — матиме потужності для виробництва 1 млн снарядів на рік — уже в березні або квітні.

“Ми продовжуватимемо покращувати наші виробничі потужності, ймовірно, приблизно від 1,3 до 1,4 мільйона до кінця цього року, і продовжимо значно збільшувати їх наступного року… Маючи ці потужності для виробництва мільйона снарядів, ми маємо зробити так, щоб більша частина дісталася Україні в пріоритетному порядку. Тому що саме там є нагальна потреба”, — підкреслив єврокомісар.

Читайте також:
Rheinmetall отримав замовлення на артснаряди для України на €142 мільйони

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна